top of page

Krijg hier steeds de laatste nieuwtjes, met de laatste steeds bovenaan wat handig is.

Het zit erop en vannacht/vanmorgen zijn de bakjes terug opgehaald en veilig terug in ons atelier. Het zou een schiftingsvraag kunnen zijn, maar 14,5 bakjes hebben het overleefd en dit hadden we eigenlijk niet verwacht en is zeer bemoedigend voor de toekomst. Zij die met een rondleiding meededen, weten al dat er toekomst is voor miniaturen via het wijkbudget binnenstad. En als zo'n bakjes de Gentse Feesten kunnen overleven, kunnen ze zowat alles overleven !

Dank aan iedereen voor de vele positieve reacties en feedback, en kranten en radio en officiële Gentse Feesten diensten voor de leuke coverage. En weet dus dat geen definitief vaarwel is, maar de bakjes zullen in andere gedaantes terugkeren. Op de volgende feesten, en vanaf 2024 zelf het jaar door !

Merci ook voor de in extremis talrijk binnengekomen antwoorden. Morgen rustdag en recuperatiedag, maar vanaf woensdag beginnen we de antwoorden te verwerken en tegen ten laatste eind van de week bericht voor iedereen die ingezonden heeft. 

Misschien nog een extra schiftngsvraag voor als er ex equo is wat kan en het lijkt erop dat veel mensen hebben zowat alles juist hebben en we hebben een zeer slim en aandachtig publiek van meerwaardezoekers !

De schiftingsvraag zou kinnen zijn hoeveel bakjes de feesten overleefd hebben, maar ergens heb gevoel dat dit al ergens ter sprake is gekomen. Dus laat ons op zeker spelen en de schiftingsvraag is : welk bakje heeft het niet helemaal overleefd en wat is ermee gebeurd ?

En kan je er mee leven dat we daar volgend jaar een bakje 'parels voor de zwijnen' hangen, wat meteen een tip is en is misschien niet de meest fijnzinnige plek op de feesten :) 

Zij die nu 24 uur gaan slapen, groeten u ! 

Niet te missen: morgen zondag is er de laatste rondleiding, om 15 verzamelen aan cafe trefpunt.

nieuwsflash: vrijdag s de er de voorlaatste rondleiding, zoals steeds vertrekkend om 15h vanuit cafe Trefpunt. En vanavond is onze vzw goed doel op het geweldige Karmaclan. Behalve stop motion animatie en straatkunst, heeft vzw vroemvroem ook een zogenaamde 'sociaal-artistieke' werking met 'kwetsbare kinderen' in de sociale woonwijk Malem. We houden niet zo van de term kwetsbaar en het zijn vooral fantastische en getalenteerde kinderen die soms te weinig kansen krijgen en we willen die graag meer geven, bv om videoclips te maken, ontdekken waar Lam Gods verborgen zat, of zelf wereldbekers verkopen voor de armste week. Iedereen welkom vanavond op Karmaclan, wees gul en steun onze werking in Malem, bv om zelf onze verkeersdrempels te leggen, ons shoppingcentrum verder te ontwikkelen, onze filmwerking te steunen, en enkele nieuwe projecten die we er willen doen. 

Nu ook fijn artikel in de Gentenaar, met diverse foto's van de miniaturen. 

Flash : eerstkomende rondleiding : vrijdag 19 juli, om 15 h verzamelen aan café trefpunt. De vragen zijn in de eerste plaats toch bedoeld voor volwassenen, maar er is nu ook een kindvriendelijk element toegevoegd aan de rondleidingen: mini wild kakkertjes zoeken !

Wist je trouwens dat de boete voor wildkakken niet groter is dan deze voor wildplassen. Deze en zoveel andere interessante weetjes kom je te weten tijdens de rondleidingen, en dit terwijl de kinderen  gezellig kunnen zoeken naar wildkakkertjes. Een perfecte familieuitstap ! 

We hebben  ondertussen onze eerste rondleiding gedaan met niemand minder dan de Antwerpse broer van Walter de Buck himself (zie rondleidingen) . We nemen de nuttige feedback mee en gaan voortaan voor een basisrondleiding van 1 uurtje langs alle miniaturen in de omgeving van Sint Jacobs. Bij de extended tour kan je de miniaturen aan Kouter en Laurentplein nog bijnemen. Voortaan krijgen alle deelnemers een mini beker, een er is een verrassing die we voor de deelnemers houden. Het vaste vertrekpunt wordt Trefpunt, en het vaste uur 15h. En uiteraard gratis, en met een hele reeks primeurs !

 

Flash: de kaart is al grotendeels geupdate en aangevuld met cryptische omschrijvingen. Zo kan je al op eigen houtje de tocht proberen doen (mail ons als je fout ontdekt), of kom om 14h30 naar café trefpunt voor de allereerste tryout rondleiding.

Hier al meteen een eerste artikel in het laatste nieuws, oa over hoe we de Grote feesten in extremis konden redden door de groene evacuatiepijlen net op tijd te overplakken met oranje plakband  voor de brandweer de Feesten zou moeten afgeschaft hebben.

Straks de mini feesten ook op de radio en we bezorgen je nodige linken.

14 juni:We zijn er en de allerlaatste miniaturen werden opgehangen aan Ottogracht ! Morgen de allereerste (tryout) rondleiding, iedereen die wil welkom om 14h30 aan cafe Trefpunt. We kunnen je alvast een primeur geven, eigenlijk hebben we de grote Gentse Feesten gered en het scheelde geen haar of alles moest afgelast worden !  We hadden namelijk overal groene pijlen gehangen, en dat zijn volgens de brandweer officiële evacuatiepijlen, ook al komen ze van de rommelmarkt ! De pijlen konden een redenj vormen om alles af te keuren en de grote Gentse Feesten kwamen in ernstig gevaar !  Tot vermaat van ramp was onze boormachine plat en we konden ze niet meer uitvijzen. Gelukkig kwam productieleiden Werner op een geniale oplossing:  de groene pijl overplakken met oranje tape. En net op tijd gelukt voor de brandweer alles zou afkeuren. Oef en de grote Gentse Feesten kunnen doorgaan. en de kleine ook, vanaf nuuuuuuuuuuuuu.

13 juni : 7 van de 15 bakjes hangen, nog 8 te gaan ! Met veel dank aan Wouter die spanbanden en kabels kan hangen op alle mogelijke plekken, en de nodige rust bewaard in stressmomenten ! Noteer nu al in je agenda, de eerste rondleiding zaterdag 15 juli  zal vertrekken vanuit café trefpunt, daar verzamelen om 14h30 

12 juni : De 15de en laatste miniatuur is af en zal aan het stadhuis komen. Met bijzondere dank aan Manon voor het vele miniatuurwerk.

11 juni : miniatuur 14 is af en zal voor Trefpunt zijn, met heuse mini Walter de Buck bekertjes ! 

10 juni : de allereerste verkenning in de binnenstad waar  de opbouw begonnen is, spannend ! 

9 juni: de laatste miniatuur bakken worden geleverd, de afwerking kan beginnen

8 juni: paniek; In de mini flyer is een fout geslopen, en dan nog in de naam van Siegfried Bracke. Het toont eens te meer aan dat met Siegfried niets dan problemen hebt, maar we blijven kalm en besluiten in bijdruk de fout te herstellen. 

7 juni : Onze toekomstige stagiaire Tessa ontwerpt de perfecte mini beker !

6 juni: de kogel is door de kerk. De wildkakkers miniatuur gaat niet door, maar er is al een meer dan waardige scatalogische vervanger.

5 juli : spanning stijgt, maar ondertussen toch al 12 van de 15 miniaturen klaar

4 juni : we trommelen de nodige mensen op om 1000 mini flyers te nieten

3 juni : kleinste flyer is klaar ! Volgens de drukker de allerkleinste flyer die hij ooit gezien heeft, zo klein dat niet kon geniet worden.

1 juni : ontwerp kleinste flyer klaar, met dank aan ontwerpster Chiara. 

25 juli: eerste test  op CirQ geslaagd, met dank aan Wouter die de prototypes stevig en snel vastmaakte. En met nuttige feedback van bezoekers. We onthouden bakken op ooghoogte, extra pijlen/borden aan de miniaturen, rondleidingen welkom, en de grap over wildkakkers is nog niet duidelijk. die over Siegfried Bracke wel !

24 juni : CirQ organiseert pre-feesten  op site oude Gantoise. We zullen er ook zijn met preview van al tiental miniaturen, waarvan sommige in de making !

14 juni: We schakelen een versnelling hoger, het aftellen kan beginnen en exact nog 1 maand voor het begin begin van de feesten

30 mei : de eerste miniaturen zijn klaar, met dank aan stagiaire Manon !

15 mei :uitvoerige research leidt tot de eerste miniaturen !  er blijkt nogal wat te doen rond de verschillende bekers, onze miniatuurmakers gaan ermee aan de slag. 

01 mei: Hoera ons kleinschalig project is goedgekeurd als 'kleinschalig project tijdens Gentse Feesten',

bottom of page