top of page

 

 

 

Bij de miniaturen horen ook een heuse kwis die je enkel kan oplossen als je de miniaturen ziet. Beantwoord deze 15 vragen en win een prijs! 

1) Vorig jaar was er de veelbesproken rel waarbij een eetkraam vegetarische hamburgers verkocht als gewone vlees hamburgers, en dit zonder weten van de argeloze kopers. Dit jaar wil men dat absoluut vermijden. Hoe gaat men dit aanpakken ? 

2) Dit jaar kiest elk plein zijn eigen beker. Aan de beroemde scala aan bij Sint Jacobs gaat men nog iets verder. Hoe pakt men het daar aan ?
3) Bij Boomtown op de Kouter strikken ze vaak grote namen. Dit jaar staan ze op het punt een wel hele grote ster te strikken. Wie ?

4 ) Boombal staat ervoor gekend jong en oud aan het dansen te krijgen. Zij zorgen dit jaar voor een absolute dansprimeur. Wie krijgen ze dit jaar aan het dansen 
5) De Stroppendragersstoet heeft een lange traditie. Tot top heden liepen enkel in Gent geboren mannen mee. Maar dit zou in toekomst wel eens grondig kunnen veranderen. Hoe komt dat ?
6) Ook de draak van sint Baafsplein heeft een lange traditie en heeft al veel meegemaakt . Dit jaar dreigt ze echter te begeven en in paniek te geraken; Waarom ? Is deze paniekaanval terecht en zal het uiteindelijk wel meevallen ?

7) Het bekerbeleid wordt quasi dagelijks geëvalueerd. Hoeveel pleinorganisatoren zijn bij dit overleg betroffen , en waarmee heeft dit overleg ernstige gelijkenissen?

8) Er zijn zo stilaan wel genoeg grappen gemaakt over de chaos van de bekers, ook tijdens de minifeesten. Gelukkig is er een nieuw scatalogisch experiment op til die voor nog meer verwarring kan zorgen. Welk experiment ?  Doet u er zelf al aan mee en heeft het volgens U kans op slagen ?

9) Siegfried Bracke vertoeft tot opluchting van velen vooral in Zuid-Afrika waar hij voldoende kan uitgeven om al zijn pensioenbonussen op te krijgen. Maar tijdens de feesten komt hij eenmalig terug naar Gent. Waarom ?

10) In de Willem de Beersteeg organiseert organiseert CirQ vindt dit jaar Karmaclan met een focus op goede doelen. Welke bekende Vlaming komt dit jaar incognito dagelijks langs, en welk goed doel steunt hij/zij/x daarmee ?

11) Het luisterplein staat gekend voor zijn intieme concerten. Op de Gentse mini feesten geraak je nog dichter bij je favoriete artiest? Hoe ? 

12 ) camera’s en controle horen bij de Gentse feesten. Dit jaar doet dienaangaande evenwel een nieuwigheid zijn intrede. De welke ? Vind u dat een goede evolutie ?

13) Onder de stadshal, beter bekend als de schaapstal, vind Mardi Gras plaats. Welk iconisch M/V/X neemt dit jaar deel ?

14) Het is ondertussen toch alweer een tijd geleden dat we nog een grap maakten over bekers. Op welke doortastende manier schept Trefpunt orde in de bekerchaos? Is Trefpunt eens te meer de trendzetter en zien we dit systeem weldra ook op andere plekken ?

15) Als de nood het hoogst is, is de redding meestal nabij. Aan het stadhuis komt de ultieme oplossing om de problemen met verschillende bekers op te lossen. Welke ?

bottom of page